100% Dansk webshop - Af hjertet Tak for din støtte.

Gratis fragt til Pakkeshop ved køb over 299,- og op til 19kg.

Artikler om kæledyr - Læs dem her

GLS AFHENTNING MELLEM JUL OG NYTÅR - Der bliver hentet pakker d. 23/12, d. 27/12 & d. 30/12.

100% Dansk webshop - så handler du lokalt

Ved du hvornår din hund er glad?

Ved du hvornår din hund er glad

Jacob Nørlem-Masters |

Ved du hvornår din hund er glad?

Vi ønsker alle, at se og mærke at vores hund er glad, hver dag. Det er vigtigt at kunne se hvornår din hund er glad. Du kan se at en hund er glad, hvis deres øjne er afslappede, har en let åben og afslappet mund, hvor tungen kan ses en smule, samt tænderne. Ofte vil halen logre lidt og kroppen kan også bevæge sig en smule mere end i stilstand.

Hunde kan have øjebliks momenter af glæde, som os mennesker, men det er vigtigt at se på om din hund er glad generelt i hverdagen. Du kan sikre dig, at din hund er glad, ved at dække de basale behov, som vand og mad. Udover hundens generelle helbred, så er det vigtigt, at din hund bliver tilset af en dyrlæge ind imellem - også selvom den ikke fejler noget. Det er også vigtigt at se på din hunds normaladfærd - forstår du din hunds adfærd, kan du aflæse den og justere, hvis din hund ikke virker glad. Slutteligt er der en vigtig pointe i at kigge på forholdet mellem ejer og hund, da det skal være optimalt.

Hvad kan vi så gøre, for at vores hunde bliver glade?

Det gode ved at opdage, at din hund ikke er glad eller trives er, at du ved at du skal gøre noget. Når først du har fundet ud af hvad der stresser din hund, kan du minimere disse oplevelser.

Hvad kan stresse din hund?

Uvante oplevelser, besøg hos dyrlægen, børn, hunde, høje og pludselige lyde.

Hvad kan gøre din hund glad?

Stimulation via foder, gåture nye steder, at snuse, få et valg og have et sted som er dens eget, eksempelvis et tæppe, en kurv eller en pude. En stressende situation vil vi alle gerne undgå, og for at du kan hjælpe din hund, kan du undgå situationer som stresser den, gennemføre belønningsbaseret træning, og muligvis få stressreducerende medicin, hvis der er behov for det. Det er dog vigtigt at være opmærksom på at ingen hunde er ens, de er forskellige.

Relationsopbygningen mellem dig og din hund

I opbygningen af en god relation mellem dig og din hund, er det vigtigt at du lærer din hunds signaler at kende, på den måde kan I få et bånd og den vil stole på dig, hvilket giver en stærk og god relation mellem jer. Gennem aflæsning af din hunds signaler, kan du styrke jeres forhold og I kan få en kommunikation, hvis du er opmærksom.

Stiger vægten, vil din hunds livskvalitet falde

Din hund bliver ikke gladere af, at den har en fyldt madskål. Din hund vil næsten unægteligt få spist mere end den behøver, af ren kedsomhed. Det er vigtigt at have dette for øje, da der er mange hundeejere der tror på, at hunde bliver gladere af at spise en masse mad, men det er desværre blot en myte.
Du kan måle din hunds glæde ved, at få din hund i bevægelse dagligt og gerne på længere ture - selvfølgelig ud taget i betragtning af, hvilken race den har, alderdom og evt. sygdomme.

Holdes din hund aktiv, er din hund glad

Livskvalitet er altså for din hund lig med en masse bevægelse og aktivitet. Det er den nemmeste måde at regulere din hunds glæde, men også den vigtigste faktor der spiller ind i forhold til livskvalitet, glæde, forebyggelse af sygdomme og levealder. Du kan ca. regne med, at de fleste hunde skal have omkring 30 minutters daglig motion. Det skal dog stadig understreges, at det er den generelle anbefaling, men ofte kan mange hunde godt bruge endnu mere motion dagligt, end hvad de får.

Dernæst er det vigtigt at tage højde for, hvilken type motion din hund får, er det en halv times gang i langsomt tempo, eller er det en halv times leg og løb i en hundegård? Hvilken alder har din hund - skal det medtænkes i hvilken type motion din hund bør dyrke. Det er hermed vigtigt at tænke på kvaliteten af den bevægelse din hund får, og ikke blot varigheden af mationen.

En ny måde at måle din hunds aktivitetsniveau på

Et hjælpemiddel som flere bruger i dag er PitPat, som kan hjælpe med at måle din hunds aktivitet. På den måde, kan du vide om din hund skal have mere motion. PitPat kan også inddele den motion din hund får, i forskellige kategorier. Med de forskellige kategorier, kan du som ejer give resultaterne til dyrlægen, og derved dokumentere for den motion din hund får og sammen kan I finde den rette vej for netop din hund. Hvor meget motion din hund skal have, hvor skånsom den skal være og hvor godt din hund umiddelbart trives. Så det kan være det værd, at prøve PitPat.

Afgiv din kommentar

Bemærk alle kommentarer skal godkendes før man ser dem på siden.