100% Dansk webshop - Af hjertet Tak for din støtte.

Gratis fragt til Pakkeshop ved køb over 299,- og op til 19kg.

Artikler om kæledyr - Læs dem her

GLS AFHENTNING MELLEM JUL OG NYTÅR - Der bliver hentet pakker d. 23/12, d. 27/12 & d. 30/12.

100% Dansk webshop - så handler du lokalt

Pasningsvejledning for Tornleguan

Pasningsvejledning for Tornleguan

Katja N Masters |

Videnskabeligt navn: Sceloporus cyanogenys

Dansk navn: Tornleguan

Levealder: 8-10 år

Udbredelse: Texas

Lovgivning: Ikke fredet

Giftighed: Ikke giftig

 

Udseende
Den største af tornleguanerne kan blive over 36 cm lang. Hanner vil typisk have en metallisk blågrøn glans hen over ryggen, blå kinder og strube samt blå pletter på bugen. Hunnerne har ikke den blå glans og nogle har heller ikke de blå pletter, men en grå strube. De har begge et hvidt halsbånd over nakken og lyse pletter på hoved og ryg. Halen har uklare bånd.

Biologi
Dette er en dagaktiv øgle der elsker at slikke sol. Den findes i klippeområder og jordskråninger, hvor den søger skjul i klippespalter, huler og under store sten.

Hold i terrarium
Det er en stor øgle som er meget aktiv så den kræver et stort terrarium. Til en vil et terrarium på L: 120, D: 50 og H: 80 være passende. Her kan man med fordel bygge en klippe bagrund i terrariet. Bundlaget kan bestå af groft sand eller grus. Planter vil være godt i terrariet til at gemme sig bag og er pænt at se på, der skal være gode skjulesteder og den skal altid have adgang til frisk vand. Temperaturen i terrariet skal ligge på 27-35 grader og i den varme ende på 50 grader. Luftfugtigheden skal ikke være så høj hos denne. At installere et UVB rør er nødvendigt for optagelse af D3.

Foder
Tornleguaner spiser insekter og er især glad for de flyvende. Insekterne kan være fluer, vandregræshopper, fårekyllinger, kakerlakker, melorme, voksmøl og larver men også edderkopper. Foderet skal rystes i multivitamin og kalkpræparat med højt indhold af D3. De skal cirka fodres hver anden dag.

Sygdomstegn
Sygdom hos de fleste øgler er dårlig eller mangelfuldt hamskifte, matte snavsede skæl, afmagring, indfaldene øjne. Man bør kontakte dyrelægen hvis noget af dette forekommer.

Andet
Dyr hos dyrehandleren er ikke at foretrække da de enten er opdrættet på farme eller vildtfangede.

Opdræt
Dette er en levendefødende art som får mellem 6-18 unger per kuld.

Udrugning af æg 
Kom med information hvis du har det ? 

Pasning af unger
Kom med information hvis du har det ? 

Med venlig hilsen

Foderboxen.dk

Afgiv din kommentar

Bemærk alle kommentarer skal godkendes før man ser dem på siden.